Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požár Lubenec 18.8.2011

18. 8. 2011

Dne 18.8.2011 ve 13:25 vznikl požár textilního závodu na výrobu konfekce v Lubenci v prostorách, které sousedili besprostředně s mateřskou školkou. Hned po vyhlášení byla jednotka v pohotovosti na stanici, kde čekala na další průběh událostí. p180811_14.50.jpgPro rozsah požáru byl vyhlášen         2. stupeň poplachu. Kopis vyslal naší jednotku na podporu sil. Po příjezdu byli všichni v dýchacích přístrojích nasazeni do akce. Pro náhlí rozvoj a šíření požáru bylo našim úkolem ochránit s budovou sousedící mateřskou školku, což se po několika hodinách úporného úsilí podařilo. Lokalizace požáru byla po 6 hodinách. Zasahovalo 15 jednotek hasičů. První skupinu střídala CAS 24 Liaz v počtu 1+5, která byla v té době na stanici jako záloha. Dohašovací práce trvali až do pozdních hodin.

 

Druhý den ráno naší jednotku vyslal kopis na vystřídání místně příslušné jednotky, která hlídala požářiště v  noci, na dohašení a likvidaci posledních ohnisek požáru.

likvidace-lubenec-19.8--40-.jpgZásah byl velice náročný. Pro délku a velikost požáru, tak i pro nepříznivě vysoké teploty jak na požářišti tak i pro nepříjemě vysoké teploty, které panovali na slunci.( Nic moc v oteplovákách na rozpálené střeše).

 

 

 

 

 

Více foto na: sdhpodborany.rajce.idnes.cz/Pozar_textilniho_zavodu_v_Lubenci_18.8.2011/