Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požár průmyslových budov - Taktické cvičení AGC Kryry 27.5.2016

25. 11. 2016

V průmyslové zóně v Kryrech okres Louny proběhlo taktické cvičení složek IZS: Výbuch ve skladu laků zrcadlící linky s větším počtem zraněných a následným požárem ve firmě AGC Flat Glass Czech a. s. 

Při manipulaci s barely laků potřebných na zrcadlící lince, došlo k poškození jednoho ze sudů, následnému úniku obsahu a posléze vlivem nezjištěné iniciace k výbuchu hořlavých par. V důsledku tlakové vlny a prudkého hoření došlo ke zranění 8 osob pohybujících se v bezprostřední blízkosti skladu, i ve skladu samotném.viewimage--1-.jpg

Cílem cvičení bylo mimo jiné ověřit akceschopnost jednotek požární ochrany zařazených do I. a II. stupně Požárního poplachového plánu, a jednotek předurčených pro zásah s větším počtem zraněných osob.
Prověřit základní postupy zasahujících jednotek při zdolávání mimořádných událostí, poskytnutí prvotní předlékařské pomoci, rozdělení místa zásahu na jednotlivé prostory, ověření odborných znalostí velitelů jednotek požární ochrany. Prověřit součinnost jednotek IZS.

viewimage.jpg

Cvičení se zúčastnily Jednotky HZS ÚK ze stanic Žatec a Podbořany, dobrovolné jednotky z Vroutku, Kryr a Lubence, Zdravotnická záchranná služba (Záchranáři Žatec) a policie ČR (Obvodní oddělení Podbořany)